La astenia es una sensación de debilidad y falta de vitalidad generalizada, tanto física como intelectual, que reduce la capacidad para trabajar e incluso realizar las tareas más sencillas.

Curiosamente, no aparece después de realizar un gran esfuerzo, como sería lo normal, sino que se manifiesta cuando desarrollamos aquellas actividades que marcan nuestro día a día, incluso las más sencillas. Es más, la astenia puede manifestarse de forma constante, sin que se haya realizado ningún tipo de esfuerzo. Es más frecuente en las mujeres que en los hombres.

Las causas de la astenia son muy diversas. Una situación de estrés, la ansiedad provocada por las dificultades de la vida o una situación de depresión, pueden originarla, pero también puede tener su origen en una enfermedad orgánica -alteraciones cardíacas, pulmonares, infecciones de todo tipo y otras muchas-. La astenia de origen orgánico es la más aguda y la que tiene síntomas más concretos.

La llamada astenia primaveral es la que afecta a un mayor número de personas. Todas ellas presentan claros síntomas de fatiga durante esta estación. Las causas de este fenómeno no se conocen con exactitud pero se cree que pueden estar relacionadas con el cambio de climatológico o, en las personas propensas, con los procesos alérgicos tan frecuentes en esta época del año. Este tipo de astenia, de carácter leve, da lugar a síntomas poco alarmantes y de corta duración, remitiendo normalmente al cabo de unos días sin precisar tratamiento alguno. En el caso de no desaparecer en pocas semanas, lo más conveniente es acudir al médico para obtener un diagnóstico preciso.L’astènia és una sensació de debilitat i falta de vitalitat generalitzada, tant física com intel · lectual, que redueix la capacitat per treballar i fins i tot realitzar les tasques més senzilles.

Curiosament, no apareix després de realitzar un gran esforç, com seria el normal, sinó que es manifesta quan desenvolupem aquelles activitats que marquen el nostre dia a dia, fins i tot les més senzilles. És més, l’astènia es pot manifestar de forma constant, sense que s’hagi fet cap tipus d’esforç. És més freqüent en les dones que en els homes.
Les causes de l’astènia són molt diverses. Una situació d’estrès, l’ansietat provocada per les dificultats de la vida o una situació de depressió, poden originar, però també pot tenir l’origen en una malaltia orgànica-alteracions cardíaques, pulmonars, infeccions de tot tipus i moltes altres-. La astènia d’origen orgànic és la més aguda i la que té símptomes més concrets.

L’anomenada astènia primaveral és la que afecta un major nombre de persones. Totes elles presenten clars símptomes de fatiga durant aquesta estació. Les causes d’aquest fenomen no es coneixen amb exactitud però es creu que poden estar relacionades amb el canvi de climatològic o, en les persones propenses, amb els processos al · lèrgics tan freqüents en aquesta època de l’any. Aquest tipus d’astènia, de caràcter lleu, dóna lloc a símptomes poc alarmants i de curta durada, remetent normalment al cap d’uns dies sense precisar cap tractament. En el cas de no desaparèixer en poques setmanes, el més convenient és anar al metge per obtenir un diagnòstic precís.

  2. La astenia afecta más a la mujer que al hombre

Cuando la astenia no tiene una causa orgánica conocida -ya que en este caso hay que tratar la enfermedad que la ocasiona- hay que intentar aliviar o disminuir sus síntomas. Es recomendable respetar las horas de sueño, realizar ejercicio físico moderado y llevar una dieta sana y equilibrada. El ajuste nutricional proporcionará a nuestro organismo proteínas, hidratos de carbono, grasas, sales minerales, vitaminas y agua. En determinadas ocasiones, sin embargo, el aporte de una dieta variada no es suficiente, y es preciso recurrir a un aporte vitamínico o mineral complementario. Ojo, sin embargo: en ningún caso, los suplementos vitamínicos y de minerales pueden transformar una dieta poco equilibrada en saludable.

Cuando la sensación de cansancio se prolonga durante más de seis meses, cosa poco frecuente, y no existe ningún problema físico ni psicológico que pueda ser el causante de nuestro estado, es posible que nos estemos enfrentando a un caso de fatiga crónica. Esta enfermedad tiene una evolución a largo plazo y, aunque presenta mejorías y remisiones, entraña un alto grado de incapacidad física para llevar a cabo las actividades corrientes.

3. Recuerde

  • La astenia es una sensación de fatiga y debilidad generalizadas cuyos síntomas son muy diversos. Los más frecuentes son: alteración del estado general, fatiga intelectual con dificultad de concentración y trastornos de la memoria, trastornos del sueño y alteraciones del apetito.
  • Se presenta especialmente entre los 20 y los 50 años, y afecta más a mujeres que a hombres. A veces es síntoma de otras enfermedades como la depresión o la anemia.
  • La primavera es la época del año con un mayor número de personas afectadas. A pesar de su gran incidencia, la astenia primaveral es de carácter leve y remite al cabo de pocos días sin necesidad de tratamiento.

Fuente: https://www.farmaceuticonline.com

2. L’astènia afecta més la dona que l’home

Quan l’astènia no té una causa orgànica coneguda-ja que en aquest cas cal tractar la malaltia que l’ocasiona-cal intentar alleujar o disminuir els seus símptomes. És recomanable respectar les hores de son, fer exercici físic moderat i portar una dieta sana i equilibrada. L’ajust nutricional proporcionarà al nostre organisme proteïnes, hidrats de carboni, greixos, sals minerals, vitamines i aigua. En determinades ocasions, però, l’aportació d’una dieta variada no és suficient, i cal recórrer a una aportació vitamínica o mineral complementari. Compte, però: en cap cas, els suplements vitamínics i de minerals poden transformar una dieta poc equilibrada en saludable.

Quan la sensació de cansament es prolonga durant més de sis mesos, cosa poc freqüent, i no hi ha cap problema físic ni psicològic que pugui ser el causant del nostre estat, és possible que ens estiguem enfrontant a un cas de fatiga crònica. Aquesta malaltia té una evolució a llarg termini i, encara que presenta millores i remissions, comporta un alt grau d’incapacitat física per dur a terme les activitats corrents.

3. Recordeu

  • L’astènia és una sensació de fatiga i debilitat generalitzades els símptomes són molt diversos. Els més freqüents són: alteració de l’estat general, fatiga intel · lectual amb dificultat de concentració i trastorns de la memòria, trastorns del son i alteracions de la gana.
  • Es presenta especialment entre els 20 i els 50 anys, i afecta més a dones que a homes. De vegades és símptoma d’altres malalties com la depressió o l’anèmia.
  • La primavera és l’època de l’any amb un major nombre de persones afectades. Malgrat la seva gran incidència, l’astènia primaveral és de caràcter lleu i remet al cap de pocs dies sense necessitat de tractament.

Font: https://www.farmaceuticonline.com

Pin It on Pinterest

Share This